Lito od košarke
CroatianEnglish

S3X3B – ŠKVER 3X3 BASKET

"Škver 3x3 Basket" je programska aktivnost koja se izravno nadovezuje na Ljetnu košarkašku akademiju. Nakon što završi tjedni program akademije već slijedeći dan organizira se cjelodnevni turnir u uličnoj košarci (igra 3 na 3 na jedan koš), odnosno u 3x3 košarci.

Na turnirima mogu sudjelovati svi polaznici akademije kao i druga zainteresirana djeca koja nisu pohađala program akademije, dobnog uzrasta od 6 do 17 godina. U pravili se za turnir pozivaju mladi košarkaši i košarkašice iz košarkaških klubova iz bližeg okruženja.

Mjesto događanja biti će na središnjoj tribunjskoj rivi, obali uz more u autentičnom dalmatinskom ambijentu, najfrekventnijem dijelu naselja, koji je dostupan  i pristupačan svim ljudima dobre volje.

Uz utakmice ulične košarke, publika bi se mogla prepustiti uživanju i uz popratni program natjecanja za djecu i odrasle, te nastupe plesnih skupina i obilje dobre glazbe DJ-a događanja.

Svaki sudionik turnira na kraju dobiva zasluženu medalju za uloženi trud i ostvareni uspjeh a najbolji pojedinci posebno dizajnirani pokal i posebne nagrade partnera Programa.

Planirano je održavanje ukupno šest turnira u uličnoj košarci tijekom ljetnih mjeseci, srpnja i kolovoza.