Lito od košarke
CroatianEnglish

3BF – TRIBUNJSKI FESTIVAL KOŠARKE

Tribunjski festival košarke (3BF) održava se u posljednjem tjednu programa Lito od košarke, u drugoj polovici mjeseca kolovoza.

Okuplja zajednicu kroz niz košarkaška događanja u kojima sudjeluje pedesetak košarkaških timova mlađih dobnih uzrasta  iz košarkaških klubova s područja bližeg okruženja i cijele Hrvatske te dodatne ekipe košarkašica i košarkaša s teškoćama u razvoju kao i ekipe poznatijih košarkašica i košarkaša te više plesnih i glazbenih izvođača i uličnih performera, ukupno oko 700 sudionika koji će uz obilje predobre glazbe DJ-a festivala zabavljati sve posjetitelje u osmodnevnoj proslavi košarkaške igre kroz izvedbe košarkaških utakmica djece i mladeži,  društvenih i natjecateljskih igara te kulture koju je stvorio košarkaški klub Vučići.

3BF jedinstveno je dinamički sportsko-zabavni događaj na otvorenom terenu mjesnog parkirališta u centru mjesta odmah uz obalu mora uz koji svi koji stignu do Tribunja prolaze pješice ili u nekom vozilu.

Od predstave košarkaških ekipa sastavljenih od aktualnih i bivših vrhunskih košarkašica i košarkaša kao i od svih drugih sadržaja festivala, očekuje se nezaboravan događaj za stanovnike Tribunja, goste i turiste koji borave u Tribunju i bližem okruženju kao i za ljubitelje košarke širom Hrvatske.

Program 3BF bi se trebao održavati svakog ljeta kako bi se povezali svi košarkaški klubovi, košarkašice i košarkaši, sportske i košarkaške institucije, sportska i industrija zdrave hrane i drugih proizvoda i usluga te istovremeno ostavili trajno nasljeđe u zajednici.

 

SADRŽAJ 3BF-a

REVIJALNE KOŠARKAŠKE UTAKMICE

Svakog dana festivala planirano je odigravanje revijalnih košarkaških utakmica ekipa mlađih dobnih uzrasta u jednoj od pet uzrasnih kategorija za košarkašice i košarkaše od 6 do 17 godina u kojima će biti susreta između košarkaških ekipa sastavljenih od djece s posebnim potrebama. Na programu je 6 do 7 utakmica dnevno u jednoj od dobnih kategorija: U9, U11,U12, U13, U15, U17.

Specifično za ove utakmice će biti što će se voditi evidencija postignutih koševa ali naglasak neće biti na konačni ishod utakmice – rezultat, već na uloženi trud svakog pojedinca u ostvarenje tog rezultata. Dakle, isticati će se angažman najmlađih košarkašica i košarkaša kao mjera uspješnosti, što svakome od sudionika može više pomoći u stjecanju otpornosti i samopouzdanja.

SVAKODNEVNI ATRAKTIVNI ALL STAR SUSRETI

Plan je da se svakog dana festivala odigra po jedna utakmica "zvijezda", koju bi igrali najvrjedniji i najnadareniji pojedinci odigranih utakmica. Najvrjedniji i najnadareniji iz skupine "A" bi igrali protiv najvrjednijih iz skupine "B" a ostali bi sudjelovali u motoričkim i košarkaškim igrama, prije početka utakmice te u stankama i po završetku utakmice.

ZABAVNA DOGAĐANJA I NATJECANJA U KOŠARKAŠKIM I MOTORIČKIM VJEŠTINAMA

Prije početka utakmica, nakon utakmica te u stankama između četvrtina i između utakmica, planirani su organizirani izazovi u motoričkim i košarkaškim vještinama za određeni dio zainteresiranih sudionika i posjetitelja programa, nastupi plesnih skupina, skupina suvremenog plesa, break dancea, hip-hopa, zabavljača poput beatboxera, rolera, skeatbordera, biciklista, mažoretkinja, uličnih performera i drugih zabavljača  u kojima će moći uživati svi sudionici i posjetitelji događanja na centralnom terenu otvorene košarkaške arene a najbolji će biti nagrađeni prigodnim nagradama.

REVIJALNE UTAKMICE POZNATIJIH KOŠARKAŠICA I KOŠARKAŠA

Atraktivni susreti proslavljenih košarkašica i košarkaša biti će posebno atraktivno događanje koji će zaokupiti veći interes posjetitelja i medija. Planirane su dvije takve utakmice, jedna u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji. Biti će to prilika za uživanje i druženje s košarkašicama i košarkašima s bogatom košarkaškom karijerom iz Hrvatske i inozemstva.

Revijalne utakmice bi pratio zabavni program, intervjui s igračima i igračicama na otvorenoj Tribunjskoj areni i obilje dobre glazbe.